Sale!

Samolla Saltwater Reel.

$47.98$71.99

Clear
SKU: F4Q3I7OFKP2U Category:

Description

 

 
 
 
 
 
 

Feature:

Powerful driving gear system.

Hardened metal main shaft.

Triple disc advanced woolen drag washers.

Interchangeable right or left hand CNC machined aluminum handle.

High strength graphite frame.

Superior drag system offers incredible stopping power up to 23kg.

Aluminum spool suit for saltwater.

Suit for surf fishing / boat fishing.

Parameter:

Kowloon 3000 | Weight: 361g | Ratio: 5.0:1 | Max Drag: 13kg | Line Capacity: 0.25mm/300m 0.30mm/200m

Kowloon 4000 | Weight: 379g | Ratio: 5.0:1 | Max Drag: 15kg | Line Capacity: 0.35mm/280m 0.40mm/140m

Kowloon 5000 | Weight: 478g | Ratio: 5.2:1 | Max Drag: 17kg | Line Capacity: 0.40mm/210m 0.50mm/138m

Kowloon 6000 | Weight: 577g | Ratio: 5.2:1 | Max Drag: 19kg | Line Capacity: 0.40mm/270m 0.50mm/170m

Kowloon 7000 | Weight: 760g | Ratio: 4.1:1 | Max Drag: 21kg | Line Capacity: 0.55mm/270m 0.60mm/170m

Kowloon 8000 | Weight: 780g | Ratio: 4.1:1 | Max Drag: 23kg | Line Capacity: 0.65mm/260m 0.20mm/190m

Notes:
Due to the light and screen setting difference, the item’s color may be slightly different from the pictures.
Please allow slight dimension difference due to different manual measurement.

Package Includes:
1 x Fishing Reel

Fishing Reel Parameter

Left/Right Inter-Changeable 13+1BB


The Handle

Kt3000/Kt4000/Kt5000/Kt6000 Round handle
Kt7000/K83000 Large comfort handle

ALUMINIUM SPOOL

Die cast aluminum spoon with large line capacity

BRASS BEARING

Brass precision bearings super hard gear disc equipped

LARGE HANDLE

Left/Right Inter-changeable comfortable handle

Ball Bearing13+1 BB

13+1 ball bearings Super smooth

INTERNAL DISMANTLING

High speed gear ratio provides quicker rotate performance
Carbon fiber and metal washers drag system provides powerful performance metal
Double ball bearings Super smooth
CNC machined spool light blue strong

High Dimensional Balancing

13+1 ball bearings Super smooth
Aluminum spool


Stainless Brake System

Steel main shaft
Carbon fiber and metal washers drag system provide powerful performance metal



Questions & Answers
Question 1 :

What kind of rod would be good with this reel?

Answer:

Any casting rod from 6 to 7.5 ft. in a medium to medium heavy would be Ideal. SAMOLLA has both all purpose and species specific rods that will match your reel perfectly.

Question 2 :

How to determine what is needed left or right

Answer:

If you are used to twisting the handle by right hand, then choose right handed reel.

Question 3:

Does anyone’s reel buzz a lot when casting?

Answer:

All bait casting reels with metal gears and parts can be a bit noisy. Turn the reel upside down and put a drop of oil on the worm gear and make sure the reel and its parts are clean and lubricated.

Question 4 :

Can be use in saltwater ?

Answer:

It is fine to use in saltwater, but you need to clean and lubricate after use

Question 5 :

I am new on baitcasting reel, is there an instruction of how to use it?

Answer:

No instruction in the package, but just ask the custom service if anything confused

Question 6 :

What’s the differences between carbon material and industrial plastic?

Answer:

Carbon material is more durable, more resistant to high temperature and lighter than industrial plastic, which produces powerful drag power and help you relieve stress when throwing

Question 7 :

Is this really 20KG of drag?

Answer:

Only on the largest model, the 5000/6000. You can view all drag data on each size in the description of the listing.

Question 8 :

How to choose the reel series?

Answer:

Squid fishing for small and medium fish recommend for 1000-2000 series

Target fish for perch and mandarin fish recommend for 2000-3000 series

Target fish for big bass, recommend for 4000-5000 series

Beach long shot / Boat fishing recommend for 6000-7000 series.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional information

Brand Name

SAMOLLA

Origin

CN(Origin)

Position

Ocean Boat Fishing, Ocean Rock Fshing, Ocean Beach Fishing, LAKE, River, Reservoir Pond, stream

Model Number

fishing spining reel

Fishing Method

Spinning

Fishing Reels Type

Pre-Loading Spinning Wheel

Baits Type

Fake Bait

Gear Ratio

5.0:1

material

plastic + Metal

metal

spoon metal

drag

15-28kg max drag

reel

spining reel

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Samolla Saltwater Reel.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *